Megújuló energiát mindenkinek!

Megújulók

Dicsérjük az atomot!

2017. június 20. - Paks2

A megújulók előnyeit felismerő embereket gyakran éri az a vád, hogy atomenergia ellenesek. Ez alaptalan feltételezés. Miért kéne bármilyen gondolkodó embernek zsigerből valami-ellenesnek lennie? Az atomenergiának a múlt században megvolt a maga helye, rengeteg fosszilis erőművet kiváltott, csökkentette a széndioxid- és károsanyag kibocsátást. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a sugárzó anyagok évezredes tárolása megfizethető - a kérdésre az elkövetkezendő 100 évben inden bizonnyal választ kapunk -, akkor valószínűleg erősen pozitív mérleggel zárhatjuk majd le az atomkorszakot.

uranophane-malachite-131737.jpg

A megújulók előretörésével, az áruk exponenciális csökkenésével egy, az atomenergiánál lényegesen olcsóbb áramtermelési módhoz jutottunk. Sem az atomenergia, sem a megújulók termelése nem igazítható az igényekhez. Atomenergiánál ezt fosszilis erőművek csatasorba állításával, megújulók esetében intelligens szervezéssel, az áram tárolásával és más energiahordozóvá alakításával oldják meg.

Sajnos az atomenergia és megújulók használata kölcsönösen kizárja egymást, egymás ellen dolgoznak, egymás hatékonyságát csökkentik. A megújulók előretörésével párhuzamosan az atomenergia használata teljesen vissza fog szorulni, csak speciális területeken marad meg, mint pl. katonai tengeralattjáró, holdbázis, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://megujulok.blog.hu/api/trackback/id/tr6812609517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása